WHERE
PHILOSOPHY
CONTACT

CONSULTANCY
NETWORKING
WEBDESIGN
SOFTWARE
HARDWARE
TRAINING

CLIENTS/REFERENCES
WHERE
DETAILS
W2000/W2003 (AD)
EXCHANGE 5.5/2000/2003
WINNT
DESKTOP MANAGEMENT
SQL SERVER
PROGRAMMING

PRIVATE-PCP
PRIVATE-CLIENT
PRIVATE-EXTRA

PROGRAMMATIE-VOORBEELDEN

Hieronder vindt u enkele ontwikkelingsprojecten die in het verleden door onze consultants uitgevoerd werden:
 • Replicatie-monitoring (brouwerij, BelgiĆ« en Frankrijk) Programma monitort de dagelijkse replicatie- backup tussen verscheidene satelliet-sites en de hoofdsites. Uitbreiding op EMC Replistor pakket.

  ---> Perl, HTML.
 • Printerselector & Groupfinder (bank, Luxemburg/Brussels/Parijs) Programma biedt de user op basis van bedrijfs-voorschriften een correcte printer-lijst aan. Maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om de juiste printers te installeren.

  ---> HTML/HTA met VBScript connectie naar Active Directory.
 • Compleet user-management framework (bank, Parijs) Programma om users, groepen, printers en shares aan te maken, te beheren en te verwijderen.

  ---> VBscript met database en Active directory connectie.
 • Management reporting tool (international petrol company, Manchester) Programma haalt de nodige statistische database gegevens uit de verschillende Europese servers. Het management kon dan beslissingen nemen op basis van accurate globale getallen.

  ---> Visual Basic

 

EXTRA'S

23/11/2005 : BIG BROTHER IS WATCHING YOU Laser printers reveil more info than you thought!

11/10/2005 : COPS SMASH 100,000 NODE BOTNET. Largest zombie army ever detected.


 

 • RFS-formulier (brewer, Belgium) Gebruik van Exchange public folder en form-functionaliteiten om interventies te plannen, mails naar de correcte personen te sturen, en de calenders in orde te zetten

  ---> Exchange form-programmatie + Visual Basic
 • Invoerscherm voor gebruikersinformatie (international project, petrol Company) Programma maakt deel uit van het desktop-management systeem en werd naar ongeveer 8000 werkstations uitgerold. Enkele van de functionaliteiten: programma kan niet door user gesloten worden, blijft op voorgrond, checkt de server-aanwezigheid en update zichzelf automatisch.

  ---> VBscript and Wscript.

 


LINKS
 • Pomp-Selector: (industrial university, Geel) Programmatie van een educatieve/industriele applicatie om leidingsverliezen bij vloeistoffen te berekenen in verschillende installaties. Programma selecteerd tevens de meest gepaste pomp voor de berekende installatie. (Labview is een "state of the art" grafische programmeertaal.)

  ---> Labview.
 • Electriciteitslijnen (Danish electricity company, Arhus) Applicatie om de wederkerende taak van het ingeven van de elektriciteitslijn-coƶrdinaten te automatiseren. Programma verwerkte de data zodat deze na de nodige coƶrdinatentransformaties als 3D ACAD tekening aangeboden werd.

  ---> Lotus 123's macro taal, tesamen met ACAD.
 
En natuurlijk de creatie van verscheidene kleinere programmaatjes om het administratieve IT-leven te vergemakkelen, geschreven in Perl, Visual Basic, vbscript, wscript, batch, kix32, C, Pascal, Basic, ...


PCP bvba :: Beukenbosstraat 6 :: 2400 Mol

TEL +32(0)497/523.522 :: peter@pcpbelgium.com